Usein kysyttyä

Huolto

Laitteeni tarvitsee huoltoa. Mihin otan yhteyttä?

Huollamme Autorobot-laitteet sekä välittämämme korjaamotuotteet (esim. GYS:n laitteet) itse. Löydät huollon yhteystiedot täältä: https://www.autorobot.fi/tuki-ja-huolto

Kuinka usein mittalaitteet ja korinoikaisulaitteet täytyy huoltaa ja kalibroida? Voidaanko se tehdä asiakkaan luona vai pitääkö ne lähettää tehtaalle?

EzCalipre-mittalaitteet tulisi kalibroida vähintään kuuden (6) kuukauden välein. Voit suorittaa kalibroinnin itse käyttöohjeen mukaisesti tai voimme hoitaa sen puolestasi. Isojen 3D-mittalaitteiden kalibrointi on tehtävä normaalisti kahden (2) vuoden välein. Mikäli laitteeseen tulee vaurio, kalibrointi on tehtävä myös silloin. Korinoikaisulaitteet on huollettava yhden (1) vuoden välein. Laitteita ei tarvitse lähettää tehtaalle, vaan Autorobotin huoltohenkilökunta tekee huollot ja kalibroinnit asiakkaan luona. Pienemmät laitteet (esim. hitsauslaitteet) toimitetaan rahtisopimuksellamme Kuopioon huollettavaksi.

Mittakortit ja mittatietopalvelu

Kuinka voin hankkia Autorobotin mittakortin ? 

Autorobotin mittakorttiosasto palvelee asiakkaita. Mekaaniseen 3D- mittalaitteeseen mittakortin voi tilata puhelimitse tai sähköpostilla. Elektronista mittalaitetta käytettäessä (esim. EzCalipre) käyttäjällä täytyy olla voimassa oleva mittakorttisopimus, jolloin ohjelmistopäivitykseen sisältyvän mittatietokannan saa ladattua Autorobotin Extranetistä. Vaihtoehtoisesti päivityksen voi tilata myös lisämaksullisella USB-tikulla. Lisätietoja vuosisopimuksista ja internet-palvelusta löytyy sivustolta kohdasta Mittatietopalvelu. 

Mikä on viimeisin julkaistu mittakorttipäivitys ? 

Viimeisin julkaistu mittakorttipäivitys on JAN/2023.

Datasheet Suite mittausohjelma pyytää aktivoimaan ohjelman. Mistä voin hankkia aktivointikoodin? 

Toimi seuraavasti:

  • Kirjoita ylös tai kopioi järjestelmätunnus aktivointi-ikkunasta
  • Ota yhteys Autorobotin mittakorttitukeen ja kerro järjestelmätunnuksesi tai lähetä järjestelmätunnus sähköpostilla.
  • Autorobot syöttää järjestelmätunnuksen tietokantaan ja luo sen perusteella aktivointikoodin.

Jos sinulla on tunnukset Autorobot Extranet -palveluun ja mittakorttisopimuksesi on aktivoitu ja edelleen voimassa, voit luoda aktivointikoodin myös itse Extranet -palvelussa Omat tiedot -kohdan alla.

HUOM: Jos mittaustietokoneessasi on Internet-yhteys ja järjestelmäsi on jo aikaisemmin aktivoitu, voit myös käyttää Online-aktivointi -toimintoa. 

Mitä tietoa ja millaisessa muodossa Autorobot mittakortit tarjoaa? 

Voit ladata mallikortin, jossa näkyy tyypillinen Autorobot mittakortti:

Auton kiinnitys ja tuenta

Miten erimerkkisiä autoja voidaan kiinnittää Autorobot-laitteisiin? 

Helmakantilliset autot voidaan kiinnittää Autorobotin patentoimilla yksi pulttisilla helmakiinnikkeillä. Autot ilman helmakanttia voidaan useimmiten kiinnittää Autorobotin kehittämää yläsaumakiinnitystä käyttäen. Saatavilla on myös automallikohtaisia kiinnityssarjoja  rungollisiin autoihin sekä autoihin ilman helmakanttia. Lisätietoa auton kiinnityksestä (esim. soveltuvuustaulukko) löytyy sivulta auton kiinnitys ja tuenta

Kuinka saadaan riittävän tukeva oikaisutuenta ja/tai vastaveto ? 

Autorobotin tuotevalikoima tarjoaa monipuolisen tuentajärjestelmän ja/tai vastavetomahdollisuuden puomin avulla. Lisätietoa Autorobotin tuentasarjoista löytyy sivulta auton kiinnitys ja tuenta

Muut aiheet

Onko lisävälineet standardisoitu siten, ettei jokaiseen Autorobot-laitemalliin tarvitse hankkia omia laitteita ? 

Useimpia Autorobot lisävälineitä voidaan käyttää kaikissa Autorobotin tuotevalikoimaan kuuluvissa korinoikaisulaitteissa. Jotkin lisävälineistä on suunniteltu toimimaan vain tietyissä laitemalleissa, jolloin yhteensopivuus on usein rajoitettu siihen tiettyyn malliin. Esimerkiksi Autorobotin mittaharppi-tyyppisiä mittalaitteita voidaan käyttää kaikkien korinoikaisulaitteiden kanssa. 

Miksi Autorobotilla ei ole autovalmistajien hyväksyntöjä, tarvitaanko niitä ? 

Autorobot laitteilla on useita  paikallisia hyväksyntöjä eri maissa. Esimerkiksi Intiassa Autorobot järjestelmät on hyväksytty valtaosalle Intian markkinoilla myytäville merkeille. Suomeen hyväksyntöjä ei ole haettu. Useimmiten hyväksynnän puuttuminen ei kiellä käyttämästä esim. Autorobotin valmistamia mitta- ja korinoikaisulaitteita. 

Kuinka monta patenttia Autorobot-laitteille on myönnetty ? 

Autorobotin kehittämät menetelmät ja laitteet on suojattu yli 100 patentilla kansainvälisesti.