Autorobot Finland Oy

» Palaa
» Yritys » Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus

Autorobot Finland on aloittanut autojen oikaisulaitteiden valmistuksen v. 1977. Alku perustui patentoituun keksintöön, jolla tehostetaan ja nopeutetaan auton oikaisua. Yksi tärkeä patentoitu ominaisuus oli auton nopea ja helppo kiinnitys oikaisupenkkiin. Tämä ominaisuus on myöhemmin osoittautunut yhdeksi merkittäväksi menestystekijäksi Autorobotilla.

Viime vuosien auton korimateriaalien kehitys on mennyt kohti korkeampaa matkustajaturvallisuutta. Tämä kehitys on pakottanut auton valmistajat tekemään vahvemman korikehikon eli kehikon, jossa esim. auton helmakotelon laatu on paljon entistä vahvempi. Tämä korikehikon muutos on suosiollinen helmasaumakiinnitystä kohtaan. Tämän vuoksi yhä useammissa autoissa helmasaumakiinnitys yhdessä universaalien oikaisun tuentalaitteiden kanssa tarjoaa nopeimman ja tarkoituksenmukaisimman tavan kiinnittää helmasaumallinen auto oikaisupenkkiin oikaisutoimenpiteitä varten. Näin Autorobotin patentoidun kiinnitystekniikan arvo on noussut erittäin tärkeäksi ominaisuudeksi auton oikaisutyössä.

Myös auton tekniikan kiinnityksen rakenne on muuttunut niin, että lähes kaikissa autoissa käytetään apurunkoa, jonka päälle tekniikka on asennettu. Apurunko on kiinnitetty pystysuuntaisilla ruuveilla, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet alustarakenteen mittaukselle. Tämän vuoksi uusien autojen mittaus ja sitä kautta tärkeäksi tullut mittausdokumentin tuottaminen on helpottunut. Näin ollen Autorobotin 3D alustan ja korin mekaaninen tai uusi elektroninen mittalaite uudella ohjelmalla tarjoaa korikorjaamoille hyvän avun käyttää mittalaitetta oikaisun apuna sekä varmistaa oikaisun lopputuloksen. Oikaisutyön laatu voidaan todistaa vakuutusyhtiölle ja auton omistajalle mittausdokumentin avulla.

Nykyinen Autorobot-tuotteisto sisältää myös yleiskäyttöisiä patentoituja oikaisutyökaluja, kuten tarraimia, monikäyttöisiä oikaisusarjoja, pintapeltien oikaisulaitteita, vastushitsauslaitteita ym. välineitä tämän päivän korikorjaukseen.

Kuopiossa

Olavi Venäläinen
toimitusjohtaja
Autorobot Finland Oy